Forum Zagraceni.pl - Blog graczy po 30-ce

Aliens vs Predator

1. Zbyszek

Zbyszek

senior member

Wysłane 7 miesiące(ęcy) temu #

Dziś pojawiło się demko avp i pomyślałem, że opiszę moje wrażenia ze spędzonego z tą grą wieczoru. Można je streścić w 3 ponktach:

takim - http://yfrog.com/5kphoto0100fj
    czasem takim - http://yfrog.com/16photo0098xj

a końcowo zawsze takim - http://yfrog.com/j8photo0103ij

A feather in the hand is better than a bird in the air.
  2. Zbyszek

Zbyszek

senior member

( punktach*, literówka z pośpiechu wpadła. )

3. Cubituss

Cubituss

admin

Mi się wczoraj, mimo usilnych prób, nie udało zagrać Na pececie dodam, identyczne objawy, dodam. Jakiś mega-bubel to demo.

4. Zbyszek

Zbyszek

senior member

Pomimo opisanego problemu i czekania w nieskończoność skłamałbym mówiąc że nie pograłem - udało mi się 2 raz znaleźć grę. Jest napisane, że ta wersja oparta jest na wczesnym kodzie i różni się od finałowego produktu ale mimo wszystko strasznie mizerne to demko. Zamiast zaostrzyć mi apetyt na avp, tylko dało mi do myślenia czy aby kupno tej gry to dobry pomysł. Matchmaking wyszedł do kitu (powtórka z GEARSów 2), brak wyboru rasy/klasy i najgorszy(jak na tę grę) z możliwych typów rozgrywki - deathmatch. W poprzednich grach nigdy nie grałem w deathmatch, po prostu nie wydawało się to właściwe. Tylko team deathmatch. Dla mnie gra w multiplayer avp to wykorzystywanie zalet swojej klasy i uderzanie w słabe punkty klasy przeciwnika, to gra drużynowa.

Udało mi się tylko Alienem pograć ale muszę powiedzieć, że rozgrywka znacznie różni się od tej znanej nam z AVP1/2. Trochę nieswojo chodzi się po ścianach, bo tym razem nie trzyma sie przycisku tylko wciska go się raz przy włażeniu na scianę a potem robal sam wie ze ma sie od niej nie odczepiać. Choć z drugiej strony czasem działa to nawet bez wciskania czegokolwiek wiec trzeba sie przyzwyczaić.

Cubi - próbowałeś na 360 czy ps3? wyszedł już patch na wersję PC apropos właśnie tego problemu więc spróbuj jeszcze raz, może będiesz miał więcej szczęścia.
    Co do konsol jest sposób żeby to obejść - a mianowicie zebranie odpowiedniej ilości znajomych do wystartowania wlsnej gry lub dopisać się tutaj jeśli nie ma się przyjaciół zafascynowanych tą grą:
    http://www.ps3site.pl/kto-chetny-do-zabawy-online/35038/

5. User has not uploaded an avatar

SirTorp

member

Ja zagrałem dwa razy - raz Marine a raz Obcy. Nie podobało mi się - mało dynamiczna jest ta rozgrywka wg mnie - sprowadza się do biegania dookoła siebie i szarpania pazurami/strzelania. Generalnie crap jak dla mnie.

SirTorp, player since 1989
  6. pazoo78

pazoo78

member

Bida z nyndzą, jak mawiają najstarsi górale. Pocieszyliście (?) mnie, że nie tylko ja miałem problemy z połączeniem się z grą, chociaż z drugiej strony może byłoby lepiej, gdyby mi się w końcu nie udało i nie doświadczyłbym kolejnej traumy spowodowanej jakością rozgrywki.

Deathmatch powinien pozwolić chociażby na wybór klasy, a tu d*pa, gra losuje przynależność do rasy, w zasadzie nie wiedzieć czemu. Mnie także przypadło bieganie po ścianach alienem i nawet dotrwałem do końca rozgrywki, ale to chyba tylko dlatego, że po gearsach 2 mam uraz do wcześniejszego wychodzenia z gier sieciowych.

Tryb sieciowy w tej grze to pomyłka, zrozumiałbym jeszcze gdyby chodziło o zabawę w drużynach i wykonywanie konkretnych zadań, w tym przypadku prymitywny DM kojarzy mi się bardziej z testowaniem engine niż demem gry z prawdziwego zdarzenia.

Odpowiedz

Musisz się zalogować, by móc pisać posty.

Kanał RSS tematu